İçeriğe geç

Aze Kürt Ismi Mi

Aze Kürtçe ne demek?

Aze, sert yer ve kalça anlamına geliyor.

Azem anlamı nedir?

Azem kelimesi tam anlamıyla “büyük, yüce ve yüce” anlamına gelir. Bu isim Arapça kökenli isimlerden biridir. Azem ismi Kuran’daki isimlerden biridir. Bu isim erkek ismi olarak kullanılır.

Azat ismi Kürtçe mi?

Azat Farsça bir isimdir ve “özgür” anlamına gelir. Azat ismine sahip kişiler genellikle güçlü bir iradeye sahiptir.

Azra Kürtçe isim mi?

Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen Kuran’da geçmeyen isimlerden biridir. Azra ismi Medine şehrinin bir diğer ismi olarak da bilinmektedir.

Aze ismi hangi dilde?

Aze bir kız ismidir. Türk kökenlidir. Bu isim Azerbaycan’da ve Asya kıtasındaki Türk devletlerinde bulunur. Ülkemizde yaygın olmayan bu isim, kaba yer, kalça anlamına gelir.

Aze ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Azer ismi Kur’an’da geçmez.

Azem Kürtçe mi?

Azem isminin anlamı için pek çok kavram ortaya atılmış olsa da bu ismin en çok bilinen anlamı “yüce, ulu”dur. Arapça kökenli olan Azem ismi, ülkemizde çok az kişi tarafından kullanılsa da son zamanlarda erkek bebek bekleyen kişiler tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Azen adı ne demek?

Ezan-ı Muhammedi olarak da adlandırılır. Ezan okuyan kişiye müezzin denir. Türkçeye Arapça “adhan” kelimesinden gelir ve “duyuru, bildiri, çağrı” anlamına gelir. Kökeni Arapça “idin” (dinlemek) kelimesidir ve Türkçedeki “izin” kelimesi de buradan gelir.

Arel ismi ne anlama gelir?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir. Herkes bu isme sahip kişinin güçlü, cesur ve yetenekli olabileceğini varsayabilir.

Miran ne demek Kürtçe?

Miran ismi “efendiler” anlamına gelen bir erkek ismidir. Farsçadan gelen bu isim, günümüzde nadiren duyulan isimlerden biridir. Kürtçede Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, son zamanlarda çok ilgi görmektedir, özellikle de kulağa hoş geldiği için.

Azad Kürt mü?

Azad Azadpour, daha çok Azad olarak bilinen (d. 24 Kasım 1974, Senendec, İran), Frankfurt am Main doğumlu Kürt kökenli İranlı-Alman rapçi.

Azâd ne demek?

Dünyadan kopuk. Liberal. Azad kısa ve sık dikilmiş.

Beren ismi caiz mi?

Beren ismi Türk kökenli bir isim olduğundan Kuran-ı Kerim’de geçmemektedir. Ancak bu ismin kullanılması serbesttir, bu yüzden çocuğunuza güvenle Beren ismini verebilirsiniz.

En nadir kız ismi nedir?

Daha az tercih edilen nadir kız isimlerinden bazıları şunlardır: Ayende, Aygen, Belur, Canel, Çilay, Dildar, İzem, Erna, Hera, Kayra, Lema, Leyal, Mehir, Özün, Peyda, Selis, Saye, Vira. Bu isimler bazılarına hoş gelse de yaygın olmadıkları için bazılarına garip gelebilir.

Elisa Türk ismi mi?

Elişa, Arapça ve İbranice kökenli bir isimdir. Elişa, cennetin kapısında bekleyen melek anlamına gelir. Aynı zamanda Hz. Zekeriya’nın karısının da adıdır.

Azel ne anlama gelir?

Arapça ve Farsçada yalnız, silahsız, tek başına anlamlarına gelir.

Azze ne anlama gelir?

(ﻋﺰّ) (Ar. ‘izzet “üstün ve yüce olmak” fiilinden gelen çekimli fiil) “Kutsal olsun” anlamına gelir ve Türkçe’de padişahlar için yazılan klişe dua ifadelerinde, fermanlarda ve sikkelerde kullanılır: Azze ensâruhû: “Yardımcıları çok olsun” anlamına gelir. Sultanlar için yazılan fermanlarda kullanılır.

Zümra Kürtçe ne demek?

Zümra; akıllı, güzel, bilgili ve terbiyeli kadın anlamına gelir.

Azer ne demek?

Azer ismi ateş anlamına gelir. Azer ismi aynı zamanda Hz. İbrahim’in babasının ismidir. Azer ismi; cesur, eşsiz ve nadir anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort